Must have: Taschen’s reisgidsen

Taschen

Iedere doorgewinterde reiziger heeft hier vast wel eens van gehoord, maar zo niet: dit is een echte must have voor iedere reisgek. Ik heb het over de koffieboeken/reisgidsen van Taschen’s. Dit is een Duitse uitgeverij en ze maken ook de mooiste kunstzinnige boeken. Zo ook reisgidsen. De Taschen’s gidsen zijn kleurrijk en staan vol met leuke hotspot. Ik ben in ieder geval dol op de boekjes en wil mijn enthousiasme graag met je delen. En nee, dit is geen reclame :) ik vind ze zelf gewoon super mooi. 

Taschen’s 4 city guides

Er bestaan vier reisgidsen van Taschen’s, namelijk over Parijs, Berlijn, Londen en New York. Ze verkopen grote koffietafelboeken met prachtige illustraties, of een complete box met kleinere boekjes. Het is geen reisgids met een uitgebreide kaart en geschiedenis, maar een mooi doorblader boekje met hotspots. De hotspots zijn verdeeld in drie categorieën: Restaurants & Bars, Shops en Hotels. Ik deel een aantal favorieten met jullie. Warning: de hotels, winkels, restaurants en bars in de boekjes zijn niet bepaald budget ;)

Taschen2

Parijs

De reisgidsen van Taschen’s over Parijs zijn groen, met een vrolijke illustratie op de voorkant met typische Parijse kenmerken. Elk gidsje heeft wel een klein kaartje (of groot, als je het grote boek bezit), maar dit kaartje is niet echt te gebruiken. Het ziet er vooral erg schattig uit. Een bar waar ik nog wel graag heen wil uit het boekje, heet Le Bar du Marché, gelegen aan de rue de Seine. Hier komen vooral jonge, hippe Parijzenaren voor een cocktail en een hapje. Een fantastische plek om ooit te eten in Parijs (en wat ik op dit moment noooooit kan betalen) is Le Christal Room BaccaratEen menu varieert van €100 tot €120. Het eten schijnt er heerlijk te zijn en ze hebben er super wijnen. En oh my, het ziet er echt prachtig uit.

Berlijn

De boekjes van Berlijn zijn blauw en hebben (net als Parijs) een illustratie op de voorkant, helemaal in het teken van Berlijn. Voor Berlijn pak ik het boekje Hotels erbij en vertel je mijn favorieten.  Een prachtig hotel is het Ellington Hotel Berlin. Officieel heette het gebouw Haus Nürnberg, maar werd in 2007 een hotel. Het heeft een beroemde balzaal en in het interieur wordt veel gebruik gemaakt van houttinten. Hou je van een barokke stijl, meer klassiek dan modern (zoals ik)? Dan is het Askanischer Hof wel wat voor je. Het is een prachtig gebouw uit de jaren 30, met een meer barokke interieur. Elke kamer is anders.

Ellington Hotel Berlin © Zak mc
Ellington Hotel Berlin © Zak mc

Londen

Het boekje van Londen is paars en vrolijk vormgegeven, met de Big Ben op de voorgrond. In Londen heb je natuurlijk heel veel leuke winkels, maar een favoriet van mij is de Matthew Williamson. Dit is een mooie boetiek, met een bijzonder interieur en vrolijke kleuren. Sienna Miller komt hier graag. Dol op boekenwinkels? Dan is Daunt Books echt een must see. Helemaal voor een reiziger. Het staat hier namelijk vol met reisboeken! Me like.

Daunt Books ©Helgo's Lobster stew
Daunt Books ©Helgo’s Lobster stew

New York

De boekjes van New York zijn vrolijk roze! Ik noem hier een favoriet restaurant, shop en hotel. Een restaurant waar ik echt heen wil (als Japannerfan) is Omen. Het is één van de meest authentieke Japanse restaurants van New York, met een prachtig interieur. Een maaltijd heb je al vanaf 15 euro. Hou je van aparte, kleurrijke hotels? Dan is The Pod Hotel wel wat voor jou. Heerlijk eigenwijs, vrolijk en hip. Ook niet zo heel duur trouwens. Als je een echte woonaccessoires gek bent, dan is BDDW echt helemaal top. Vooral als je van veel hout, aardtinten en fabrieksdesign houdt.

The Pod Hotel © Lola's big adventure
The Pod Hotel © Lola’s big adventure

Heb jij al een Tachen’s reisgids? Of alle vier (groot of klein)? I love it :)

Related Posts

Ontdek: Port Macquarie Ontdek: Port Macquarie 18 maart 2014
Inspiratie: when you survive bucketlist Inspiratie: When you survive bucketlist 24 december 2013

6 Comments

 • 14 februari 2014 at 14:57 — Reply

  De boeken van Taschen zijn geweldig! Maar voor reisgidsen grijp ik toch al snel naar Lonely Planet, Iets met automatisme en dezelfde ruggen in de kast :) Maar ga er voor een volgende trip toch wel eens naar kijken!

  • Kirsten (Author)
   15 februari 2014 at 10:31 — Reply

   Ze zijn ook niet echt praktisch om mee op reis te nemen, maar ze staan fantastisch in je boekenkast :D Ook staan er wel leuke hotspots in, maar erg budget zijn ze niet. Doe mij dan ook maar een LP ;)

 • 16 februari 2014 at 15:15 — Reply

  Hoi Kirsten,
  Ik zie toevallig het POD hotel voorbij komen! Wij verbleven met veel plezier in dit hotel tijdens onze trip naar New York. Lees onze ervaringen over het POD hotel eens.
  Enne, die reisgidsen ken ik helemaal niet! Weer een nieuwe reisgids erbij misschien!

  http://www.soetkees.nl/bestemmingen/1-new-york

  • Kirsten (Author)
   17 februari 2014 at 09:03 — Reply

   Super leuk Daisy :D ga het zeker lezen. Dank!

 • 22 februari 2014 at 16:50 — Reply

  Oh ik ken dit helemaal niet, ziet er wel erg leuk uit!

 • 8 maart 2014 at 10:37 — Reply

  Dat Taschen boek van Parijs vind ik ook zo leuk! Heb al zo vaak staan zwijmelen bij de boekenwinkel maar vreemd genoeg nooit tot aankoop overgegaan. Ik kan bijna een schap vullen met alleen reisgidsen van Parijs. Ik vind de vormgeving van deze boeken wel fantastisch. Zo vrolijk geïllustreerd!

Leave a Reply