Blogs voor Indebergen.nl

Indebergen

Vanaf 2012 ben ik actief als freelancer voor verschillende websites, waaronder www.indebergen.nl. Hier ben ik begonnen als stagiaire en daarna als freelancer. Dit zijn de verschillende blogs die ik heb geschreven voor Indebergen.nl


 

Arosa in de herfst: een wandelparadijs

Herfst. Stormachtige dagen, mist en regen. Klinkt niet echt als het ideale wandelweer. Toch kan het heel mooi zijn om in de herfst te wandelen. Denk aan de prachtige kleuren van de bladeren, het speciale zonlicht en een warme chocolademelk dat op je wacht na afloop. Wandelen in de herfst kan prachtig zijn en al helemaal als je omringd wordt door gigantische bergtoppen, waarvan sommige al sneeuw tonen en andere in de mist zijn gehuld. In Arosa ondervond ik dit zelf. Een schilderachtig dorp met schilderachtige wandelroutes. Een onontdekt wandelparadijs.

Lees meer


Genieten in het Salzburgerland!

The hills are alive with the sound of Music!

Mozart was gek op het Salzburgerland. Ooit zei hij dat van alle plekken die hij gezien heeft, de omgeving van Salzburg het mooiste was. De componist is zelf geboren in deze streek en heeft er een lange tijd gewoond. Hij loog niet. Salzburgerland is inderdaad één van de mooiste plekken van Oostenrijk. 

Lees meer


Hotelkamer op wielen

Een auto vakantie met de DB Autotrein

Waar zullen we dit jaar eens naar op vakantie gaan? Italië? Frankrijk? Gaan we vliegen of met de auto? Moeilijke keuzes hé? Vliegen is altijd zo een gedoe. Je kan niet zo veel meenemen en je zit dan zonder auto. Maar met de auto richting Italië vertrekken is ook niet zo aantrekkelijk. Dan zit je uren achter het stuur, met krijsende kinderen op de achterbank en de slechte muziekkeuze van je partner. Je bent veel benzine kwijt en dan sta je voor de zoveelste keer in de file. Herkenbaar? Dan heb ik de juiste oplossing voor je! Reis met de DB Autotrein!

Lees meer


Regen tijdens je vakantie

Wat te doen als het regent op vakantie?

Eindelijk ben je aangekomen op de plek van bestemming. Hoopvol kijk je naar de lucht. Zou het gaan regenen? De weersverwachtingen waren niet zo goed, maar een mens mag altijd hopen. Helaas wordt de lucht steeds donkerder en een uur later vallen de eerste druppels regen naar beneden. Je zuurverdiende vakantie valt letterlijk in het water. Wat moet je doen als het regent in de bergen?

Lees meer


Vakantie op de boerderij in Zuid-Tirol

Kom tot rust tussen de weilanden en de bergen

Daar zit je dan. Boven op een berg, in een weiland met uitzicht over het dal. De zon schijnt vrolijk aan de hemel en jij geniet van een heerlijk stukje vers brood, zelfgemaakte kaas en een glas melk van Bertha, de koe. De kinderen rennen gierend van het lachen de heuvel af en rollen over het gras, terwijl jij tot rust komt. Dat is pas vakantie. Geen zorgen, geen stress en heerlijk genieten. Dit kan alleen bij een vakantie op een boerderij.

Lees meer


Aparte bergvakanties

Slapen in een iglo of in een boomhut

Of het nou zomer of winter is, ik ben altijd in de bergen te vinden. Een jaar niet in de bergen geweest, is een jaar niet geleefd. Dit jaar wil ik weer op vakantie, maar eigenlijk ben ik de standaard berghutten een beetje zat. Natuurlijk staan houten huisjes en bloemetjespatronen gelijk aan een vakantie in de bergen, maar een beetje variatie is ook leuk. Daarom ging ik op zoek naar de meest aparte accommodaties in de bergen. 

Lees meer


Verdwaald in de bergen

De weg kwijt, wat nu?
Daar sta je dan. In the middle of nowhere en je hebt geen idee waar je bent. Je bent al een paar uur aan het lopen en je ziet al een tijdje geen bordjes meer. Je hebt het gevoel dat je hier al eens eerder hebt gelopen. Natuurlijk heb je ook geen bereik op je mobiel, daar hoog op de berg. Je bent dus verdwaald, wat nu?

Lees meer