Blogs voor Snowplaza.nl

Snowplaza.nl

Vanaf 2012 ben ik actief als freelancer voor verschillende websites, waaronder www.snowplaza.nl. Hier ben ik begonnen als stagiaire en daarna als freelancer. Dit zijn de verschillende blogs die ik heb geschreven voor Snowplaza.nl


Arosa-Lenzerheide: twee dorpen, één skigebied

Inzending voor de Graubünden persprijs voor jonge reisjournalist van 2013

Hoog boven de wolken tuur ik het dal in. Onder mij ligt Arosa, nog half verscholen onder een deken van dichte nevel. Achter mij ligt Lenzerheide. Het dorp zelf zie ik niet, daarvoor zijn de bergen te hoog en de mist te dik, maar ik moet maar op mijn gids vertrouwen. We staan bij de nieuwe kabelbaan die in december opengaat. Hierdoor worden de twee dorpen met elkaar verbonden en ontstaat er een superskigebied. Het grootste in Graubünden, met meer dan 200 km aan skiplezier. Vanaf december is het niet meer Arosa of Lenzerheide, maar Arosa-Lenzerheide. Toch hebben de twee dorpen een totaal verschillend karakter en wordt het misschien nog een moeilijke keus of je dit jaar in Arosa of Lenzerheide wilt verblijven.

Lees meer


 

Skiën in Afrika

Het winterseizoen is voorbij en de ski’s hangen alweer een tijdje aan de muur. Het is nu uitkijken naar de zomer en we bereiden ons al voor op warme dagen op het strand. Ik moet er niet aan denken om nu op wintersport te gaan, ik krijg al kippenvel als ik er over nadenk. Op dit moment zit ik liever in Spanje te genieten van een glas Sangria,maar dat ben ik. Er zijn namelijk ook genoeg mensen die geen genoeg kunnen krijgen van de wintersport. Waar ga je dan naar toe? Juist…Afrika!

Lees meer