Artikelen voor Columbus Magazine

Columbus Magazine

In de 2012 (tot april 2013) liep ik stage bij één van de grootste reismagazines van Nederland, Columbus Magazine. Ik was onderdeel van de bladredactie en verantwoordelijk voor interviews, korte stukjes en beeldredactie. Hieronder een aantal van mijn gepubliceerde artikelen.


Interview Jelle Brandt Corstius

Een duik in de koffer van…

Na jarenlange omzwervingen in Rusland was correspondent, reisschrijver en programmamaker Jelle Brandt Corstius naar eigen zeggen toe aan ‘een wat rustiger gebied, zowel op politiek als militair vlak.’ Het resultaat is Van Bihar tot Bangalore, een reisserie over het uiterste van India die vanaf 2 december door de VPRO wordt uitgezonden.

Lees meer


Op vrijwilligersvakantie in Zweden

Ver weg van de bewoonde wereld, midden in de bossen van Bergslagen in centraal Zweden, ligt het kamp van Nordic Discovery. Een plek om tot rust te komen, om te genieten van de natuur en om het wildlife van Zweden te ontdekken. Helemaal voor niks.

Lees meer


Kuala Lumpur Mini guide

Kuala Lumpur in het kort

Bij een ‘modderige samenloop van rivieren’ – de letterlijke vertaling van ‘Kuala Lumpur’ – verwacht je niet meteen een hypermoderne metropool die als een van de economische en culturele zwaargewichten van Azië bekend staat. De Maleisische hoofdstad heeft dan ook een lange weg afgelegd sinds zijn bescheiden oorsprong als mijnstad halverwege de negentiende eeuw. Geplaagd door ziektes, brand en overstromingen, stond de nederzetting bekend als regelrechte hell hole, totdat de Britten de toenmalige Maleisische sultanaten verenigden en Kuala Lumpur als hoofdstad aanwezen.

Lees meer


Kuala Lumpur door de ogen van de locals

Lange tijd was de hoofdstad van Maleisië het ondergeschoven kindje onder de Zuid-Aziatische metropolen. Aan die reputatie lijkt een einde te komen – een levendige mix van Maleisiërs, Chinezen, Indiers en expats zetten Kuala Lumpur op de kaart met culturele en culinaire topattracties. Waar moet je naartoe? Drie locals delen hun insider tips.

Lees meer


Italiaanse holbewoner spelen

Hoeveel mensen kunnen er nou zeggen dat ze een weeklang hebben gewoond als hun voorvaderen uit het stenen tijdperk? Reis af naar het Zuid-Italiaanse dorpje Matera en je bent een van de happy few.

Lees meer


Interview: Ronald Mulder

Naam: Ronald Mulder
Leeftijd: 27 jaar
Beroep: Schaatser
Aantal dagen per jaar in het buitenland: 150
Meest afgelegen bestemming: Colombia

Met een groot aantal plakken en klinkende zeges op zijn naam is  Ronald Mulder een van Nederlands aanstormende schaatstalenten.  Hoe zorgt hij ervoor dat hij in het buitenland goed beslagen ten ijs komt?

Lees meer