Projecten voor de HvA

Hogeschool van Amsterdam

Reportages en artikelen gemaakt in opdracht van de Hogeschool van Amsterdam; Media, informatie en communicatie (richting Nieuws en Media). Ik studeerde hier van 2009 t/m 2014

The never-ending story of the Mexican drugs war | Essay voor minor International Journalism

While all eyes are on Syria, in Mexico the situation doesn’t get better either. Everyday there are still people dying and violations of human rights goes on unpunished. Almost 50.000 people died during this war[1]. Despite of the help of the U.S, the war goes on and it’s not coming to an end soon. Is Mexico heading to the so called ‘failed-state’?

Lees meer


Gouden tanden en echte negerinnen

“Alleen maar nette mensen” is de winnaar van De Gouden Uil en de Inktaap. Het werd geschreven door journalist Robert Vuijsje en dit werd zijn debuutroman. Het boek is zowel positief als negatief in het nieuws geweest. Wij waren benieuwd naar dit boek waarin de Bijlmer zo centraal staat.

Lees meer


Interview Angelo Bromet

AMSTERDAM – We kennen hem al als Bijlmerexpert uit de serie ‘Patrick in de Bijlmer’. Maar wie is Angelo Bromet nou eigenlijk en wat kan hij ons vertellen over de Bijlmer? Zijn de vooroordelen over deze wijk wel zo terecht? Waar zijn de leuke plekken in deze wijk? Hieronder Angelo Bromet’s versie van de Bijlmer.

Lees meer


“Daklozen zijn gewoon mensen”

Het wordt weer winter. Kou, sneeuw, ijs en nog veel meer kou. Een haardvuur, een wijntje, Sinterklaas en kerst. Gezellig, zou je denken. Maar wat als je helemaal geen haardvuur hebt? Wat als je niet eens een warme deken of maaltijd hebt? Geen bed, geen dak boven je hoofd. Wat als je dakloos bent? Laura van der Berg helpt deze mensen.

Lees meer


Het culturele West(en)

Het is al laat in de middag, wanneer Amsterdam-West tot leven komt. Hangjongeren komen bijeen bij een bankje, moeders lopen met kinderen aan de hand en auto’s rijden voorbij. Het lijkt een gewone dag in West, maar toch is er iets anders. Er zijn namelijk meer mensen dan normaal op straat. Studenten, vrolijk kletsend met een kaart in de hand. De studenten zien er excentriek uit en zijn op weg naar de Bolo-K. De kunstroute van Amsterdam-West.

Lees meer


Kunst en wonen in de Kolenkitbuurt

Stilte. Absolute doodse stilte. Zelfs de vogels fluiten niet. Het zonnetje schijnt wel, maar de straat doet ontzettend koud aan. Daar – bij die muur – staat een kapot geroeste fiets. De bladeren hopen zich op zonder dat iemand er iets aan doet. De flats staan troosteloos op een rijtje. Verlaten. Dat is de indruk die je er krijgt. Dit is de Kolenkitbuurt. En midden in deze buurt staat THE BOOKSTORE…

Lees meer