Herfstachtig recept: Duitse spätzle met kastanje paddenstoelen

Herfstachtig recept: Spätzle met kastanje paddestoelen

Dit recept moet ik met jullie delen want het is echt een heerlijk knus recept voor de komende herfstdagen. Het is eenvoudig te bereiden, gezond én vegetarisch! Perfect voor bij een glas rode wijn en het tikken van de regen. 

Benodigdheden (voor 2 personen):

1. Een zak spätzle
2. 2 teentjes Knoflook
3. 1 ui
4. Kastanje paddenstoelen (naar smaak toe te voegen)
5. Een zak baby spinazie
6. Wat geraspte oude kaas of Parmezaanse (naar smaak toe te voegen)
7. 1 blokje kippenbouillon

1. Snij de knoflook en ui in stukjes. Ik heb de ui grof gelaten, maar je kan ze natuurlijk ook in kleine stukjes snijden.

2. Snij de paddenstoelen in grove stukken.

3. Zet de wokpan op het vuur met een klein beetje olie. Wacht tot hij heet genoeg is en voeg vervolgens de knoflook en ui toe.

4. Zet ondertussen een pan met water op voor de spätzle. Spätzle is een Duits gerecht dat voornamelijk in het zuiden van Duitsland gegeten wordt. Het is een beetje vergelijkbaar met pasta. Vaak verkopen ze dit wel bij de Lidl en anders kan je de spätzle ook zelf maken. Hier vind je een gerecht voor zelfgemaakte spätzle. Nick nam voor mij twee zakken mee uit Karlsruhe en het staat ook altijd vast op de boodschappenlijst voor als we in Duitsland zijn. Wacht tot het water kookt en voeg vervolgens het bouillonblokje toe en daarna de spätzle.

5. Voeg vervolgens de kastanje paddenstoelen toe aan de ui en knoflook en wok dit 2 minuten.

6. Nu is het tijd voor de spinazie. Voeg een klein handje per keer toe en zorg ervoor dat het vuur niet te hoog staat. De spinazie moet namelijk niet te heet worden want dan wordt de spinazie minder knapperig.

7. Wacht tot de spätzle gaar zijn en schep ze vervolgens op een bord. Voeg de gewokte paddenstoelen, spinazie, knoflook en ui toe en je gerecht is klaar. Voor de smaak kan je nog wat oude/Parmezaanse kaas over het gerecht aanbrengen.

Eet smakelijk!

Leave a Reply