Ontdek: North Stradbroke Island

Ontdek: North Stradbroke Island

Australië is zo fantastisch omdat je er verschillende landschappen tegenkomt, terwijl je maar door één land reist. Van de koele Blue Mountains tot de hete outback. Op mijn reis van Sidney naar Brisbane kwam ik terecht op een mooi en uniek stukje Australië, namelijk het zandeiland North Stradbroke Island (of Straddie voor de locals). Dit is het één na grootste strandeiland ter wereld en heeft fantastische stranden, een bijzonder flora en fauna en gezellige dorpjes. De meeste reizigers hebben vast al eens van het eiland gehoord, omdat het er behoorlijk toeristisch kan worden in de zomer. Ik was er in de winter en het was net een onbewoond eiland. Ontdek: North Stradbroke Island. 

Op een onbewoond eiland

Van het drukke Brisbane namen we de ferry naar het bijna geheel verlaten eiland Straddie. In het hoogseizoen vind je hier veel surfers en toeristen, maar buiten het hoogseizoen om wonen er maar 2000 mensen, verdeeld over drie kleine dorpjes. Op het eiland zijn verschillende B&B’s te vinden, maar wij besloten te gaan kamperen. De campingplaats die wij uitkozen was ver van de daadwerkelijke camping, had geen stroom, water of enige luxe en lag direct aan het strand. Er stonden geen andere mensen in de buurt en daardoor leek het alsof wij helemaal alleen op het eiland zaten. Onze enige buren waren een groep kangoeroes, die zich ophielden tussen ons geïmproviseerd kamp (tent viel bijna uit elkaar) en het hutje verderop dat een toilet voor moest voorstellen. Het was een grappige ervaring, maar soms ook eng – vooral als je ‘s nachts naar het toilet moest. Stond je ineens oog in oog met een kangoeroe. Gelukkig deden ze niks en leken ze zelfs gewend te zijn aan nachtelijke bezoekers.

Ontdek: North Stradbroke Island

In het kamp hadden we zelf ook een bezoeker. Eentje die ons elke ochtend wakker maakte en de hele dag op een tak bleef zitten boven onze tent: een kookaburra. Dit is een donzig, schattig vogeltje met een aparte roep. Hij klinkt namelijk alsof hij hard aan het lachen is. (Eigenlijk deed hij dat ook gewoon, hij lachte ons uit). Wij begrepen niet waarom hij hele dagen op zijn tak bleef zitten, tot hij op een dag was verdwenen. Hij had er helemaal niet gezeten voor de gezelligheid, maar had het voorzien gehad op onze spons en theedoek. Ergens op het eiland heeft deze kookaburra een heerlijk zacht nest nu.

Ontdek: North Stradbroke Island

Het kamperen was echt heerlijk! Ondanks dat we er in de winter waren, was de temperatuur perfect. Niet te warm, maar zeker niet koud. We bleven vier dagen in de wildernis. Overdag ontdekte we het eiland (alles is op loopafstand) en ‘s avonds aten we goedkope noodles, klaargemaakt op een gasstelletje. Daarna keken we naar de sterren. Zwemmen konden we niet, aangezien het water op dat moment vol zat met alles wat dodelijk is (zoals haaien en de extreem giftige kubuskwal). Het eiland heeft veel te bieden. De dorpjes zijn er leuk (vooral lekkere verse vis), maar de natuur is ook bijzonder. Koala’s hangen in bomen en het eiland heeft prachtige stranden en ook meren. Wandelen is echt fantastisch op het eiland, maar ook zwaar omdat je voornamelijk op zand loopt.

Ontdek: North Stradbroke Island

Ben jij wel eens op Straddie geweest?

Credits bovenste foto: ©brewbooks

4 Comments

  • 4 april 2014 at 08:54 — Reply

    Gaaf! Nog nooit van deze plek gehoord. Wanneer ben je eigenlijk in Australië geweest?

  • 4 april 2014 at 10:17 — Reply

    Wat grappig, ik was in 2010 ook in Oz ;-) Ben niet op dit eiland geweest, wel in Cape Hillsborough. Daar komt bijna niemand en kun je op je gemakje (samen met walibi’s!) op het strand zitten. Loooove.

  • 10 april 2014 at 07:20 — Reply

    Wauw, wat lijkt het me daar prachtig! Moooooie foto’s zeg! Iets met reiskriebels ;-)

Leave a Reply