Ontdek: Český Krumlov

Ontdek: Český Krumlov

Ik vind zelf altijd dat ik een romantische ziel ben. Ik huil bij Romeo en Julia, geniet van romantische ridderverhalen en reis graag naar mooie, romantische dorpen en steden. Een van de meest romantische steden (naast Parijs) is voor mij Český Krumlov in Tsjechië. Een UNESCO-parel buiten de gebaande paden. Kleine, kronkelende steegjes, middeleeuwse huizen en romantische kastelen. Ontdek: Český Krumlov.

Sp(r)ookjes kasteel

Voor een korte stedentrip denk je niet gelijk aan Český Krumlov, maar deze stad heeft veel te bieden. Een stad is trouwens een groot woord. Steden in Tsjechië zijn over het algemeen niet groot en eigenlijk heeft het een formaat van een dorp. Het centrum is al helemaal niet zo groot en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het romantische centrum ziet er nog precies zo uit als in de middeleeuwen! Het lijkt echt alsof je terug in de tijd reist. Ik vond het heerlijk om door de straatjes te dwalen en de verborgen parels te ontdekken. De kronkelende winkelstraatjes zitten vol met schattige ambachtswinkels en boetiekjes. Český Krumlov is vooral bekend door het kasteel. Het kasteel van Český Krumlov is best groot, in vergelijking met de stad zelf. Het heeft een prachtig (roze en geel) sprookjesachtig uiterlijk en één van mijn favoriete kastelen. Het werd gebouwd in 1240 en het heeft een prachtige theater. Hier worden soms nog opera’s opgevoerd. Het kasteel is niet alleen sprookjesachtig, maar ook spookachtig. Ghost Hunters Internation heeft hier een keer onderzocht of het er spookt, aangezien er meldingen waren van een dame in het theater en er ligt een skelet in een kast van het kasteel. Brrrr. (I like).

Ontdek: Český Krumlov
©Kirsten Spooren

 

Dineren bij kaarslicht

In Český Krumlov kan je ook heel lekker eten. De restaurants zijn redelijk modern en nieuw, omdat er pas sinds 1989 meer restaurantjes in de stad mochten zitten. De meeste restaurants zitten aan de rivier die dwars door de stad loopt. Met mooi weer zit je er heerlijk aan het water. Toen ik er was (ik liep stage aan de Duits-Tsjechische grens) koos ik voornamelijk voor restaurant met een traditionele en regionale keuken. Het eten in Český Krumlov is erg goedkoop en heel goed. Ik at bijvoorbeeld in Mastal, een apart restaurant met een Boheemse keuken. Het restaurant zit in een soort van grot, waardoor je echt dat middeleeuwse gevoel krijgt. Het restaurant heeft ook een schattig binnenplaatsje. Vooral het bier is echt een aanrader. Een ander leuk restaurant is Krcma Barbakan, aan de rivier met terras. Vooral de cocktails zijn aan te raden in Český Krumlov.

Ben jij al eens in Český Krumlov geweest?

Ontdek: Český Krumlov Ontdek: Český Krumlov

10 Comments

 • 29 april 2014 at 07:49 — Reply

  Leuke blog, het geeft een mooi beeld van de stad en het kasteel.

 • 29 april 2014 at 08:15 — Reply

  Ziet er erg schattig uit allemaal! Ben wel nieuwsgierig geworden.

 • 29 april 2014 at 08:22 — Reply

  Ja, ik ben er geweest en ik wil er zeker nog eens naartoe. Erg leuk stadje inderdaad. Dit jaar ga ik Brno verkennen, ben ik ook erg benieuwd naar.

  • Kirsten (Author)
   29 april 2014 at 17:12 — Reply

   Ja, dat lijkt mij ook wel wat! Ben benieuwd wat je er van vindt :)

 • 29 april 2014 at 17:01 — Reply

  Wauw, ziet er prachtig uit! Hier ben ik nieuwsgierig van geworden :)
  Liefs!

 • 29 april 2014 at 19:07 — Reply

  Ziet er echt heel mooi uit! Ben een beetje verliefd op Oost-Europa sinds vorig jaar!

 • 29 april 2014 at 19:17 — Reply

  Daar was ik 3 jaar geleden, zo mooi!

 • 30 april 2014 at 19:10 — Reply

  Ik was er vorig jaar juni. Moooooi stadje, echt heel sfeervol!

 • Aris
  7 mei 2014 at 15:57 — Reply

  Vaak geweest in de Zomer, leuke stad! :)

Leave a Reply