Liebster Award

Liebster Award

De lieve Lisette van Travellust heeft mij genomineerd voor de Liebster Award! Echt heel leuk, want na vier maanden bloggen willen jullie misschien wel wat meer over mij te weten komen? Eerst even een korte uitleg over de Liebster Award. Dit is een award voor beginnende bloggers, om zo wat meer aandacht te brengen aan kleinere/beginnende blogs. Het is de bedoeling dat ik een aantal vragen beantwoord en daarna weer (een paar) nieuwe bloggers nomineer en zij beantwoorden dan weer mijn vragen. Hier komen dus de 11 vragen van Lisette aan mij! 

IMG_1808

 1. Wanneer en waarom ben je je blog begonnen? Mijn website bestaat al twee jaar, maar ik begon pas afgelopen december met bloggen. Mijn afstudeerscriptie gaat over reisbloggers versus reisjournalisten en als reisjournalist wilde ik meer inside kennis over het bloggen. Daarom begon ik ook maar met bloggen op mijn (portfolio) website. Sindsdien ben ik verslaafd! Ik ben niet langer een undercover reisjournalist turned blogger, maar een reisjournalist met een reisblog :)
 2. Wat doe je het eerste als je ‘s ochtends wakker wordt? Ik pak gelijk mijn mobiel. Zo wordt ik namelijk echt goed wakker. Meteen mijn mail checken en Social Media. Daardoor beginnen mijn hersenen te werken en maak ik in mijn hoofd een planning voor de dag. Daarna is het tijd voor het belangrijkste moment van mijn ochtend: het ontbijt met een lekker kop thee.
 3. Ben je op reis een budgettijger, een luxepaardje of iets daartussenin? Ik ben een avontuurlijke reiziger, dus van mij mag het allemaal wel ietsje spannender. Ik vind slapen in een hostel heerlijk en ik krijg er een kick van wanneer ik zo goedkoop mogelijk kan reizen. Toch hebben luxe reizen ook wel iets. Voor de afwisseling is het heerlijk om even helemaal verwend te worden. Zolang ik maar niet te lang stil hoef te liggen op een standlaken, vind ik het prima.
 4. Welke film zag je als laatste in de bioscoop? ‘Monuments men’ heb ik voor het laatst gezien in de bioscoop. Mijn vriend had die dag het hele terras zomerklaar gemaakt en als verrassing wilde ik hem meenemen naar de film, maar helaas waren er geen leuke films in de bios op dat moment. Wel voor mijn vriend, want hij wilde ‘Monuments men’ al een tijdje graag zien. Ik vond het niet zo een leuke film, maar dat komt omdat het niet mijn genre is. Hij genoot er wel van en daar ging het om :)
 5. Aan welke eigenschap van jezelf irriteer je je het meest? Ik ben extreem perfectionistisch, waardoor ik vaak te lang met iets bezig kan zijn. Als het dan na een aantal uur nog niet goed genoeg is, raak ik gestrest. Dit heeft als gevolg dat ik dan mijn werk op het einde totaal verwaarloos, waardoor het uiteindelijk net zo slecht is als waar ik bang voor was. Ook maakt het mij heel erg onzeker. Is het wel goed genoeg? Ben ik wel goed genoeg?
 6. Heb je ooit een vakantieliefde gehad? Ja, een keertje maar. Ik was op jonge leeftijd niet zo van de jongens, maar toen ik stage liep in het buitenland werd ik verliefd op een Duitser die half Spaans is (ik val echt op jongens met donker haar). Het bleef niet bij een ‘vakantieliefde’ want ik heb daarna bijna drie jaar een relatie met hem gehad. Het grootste gedeelte was het wel een lange afstandsrelatie, pas in het laatste jaar kwam hij hier in Nederland wonen en toen…tja, toen ging het ook fout haha :P
 7. Als je slechts één bestemming zou mogen bezoeken, welke zou dat dan zijn? India. Daar wil ik al zoooo lang, zooo graag heen. Het land fascineert mij enorm. Vier jaar geleden ben ik met een verhaal begonnen over India en dat wil ik ooit uitbrengen, maar dan wil ik eerst in India zijn geweest om te kijken of mijn belevenis overeenkomt met wat ik in het verhaal heb geschreven.
 8. Wat is jou favoriete internationale gerecht? Heel moeilijk, want ik eet alles :P ik ben vooral dol op Aziatisch en Italiaans. Als ik dan toch moet kiezen, kies ik voor Dimsum. Dit voornamelijk omdat ik voor het eerst met Dimsum in aanraking kwam toen ik nog een baby was en het is een beetje een familietraditie om te gaan Dimsummen in Amsterdam.
 9. Waar ging jou allereerste vliegreis naartoe? Waarschijnlijk Portugal. Mijn opa had in Lagos een huis en daar gingen wij natuurlijk vaak naartoe. Portugal is ook nog steeds één van mijn favoriete vakantielanden. Het voelt altijd aan als thuis.
 10. Welke souvenirs koop je voor jezelf op reis? Eigenlijk koop ik nooit souvenirs (zou ik wel vaker moeten doen). Vroeger kocht ik altijd een armbandje voor om mijn pols en op een gegeven moment had ik een hele pols vol met reisherinneringen. Heerlijk vond ik dat. Helaas gaan de stoffen armbandjes snel kapot, maar ik bewaar ze wel altijd. Misschien dat ik dit weer moet gaan doen. Voor mijn moeder nam ik altijd een aansteker mee, maar dat ben ik de laatste paar keer ook vergeten (sorry mam!)
 11. Wat zou je graag nog eens willen leren? Zoveel! Ik zou misschien nog wel Spaans willen leren en meer over het reisbloggen. Je bent nooit uitgeleerd!

Zo, nu weten jullie wat meer over mij :) dan wil ik nu graag je aandacht voor de volgende nominaties: De eerste nominatie gaat naar Henriëtte Bokslag. Zij is een collega reisjournalist en een super reisblogger. Haar verhalen zijn altijd super om te lezen en die meid reist wat af zeg! Ik ben benieuwd wat haar antwoorden zijn op mijn vragen! De tweede nominatie gaat naar Randy Gasper van Travelinq. Dit is ook een vrije nieuwe website met veel reisnieuws en leuke reportages. Ik ben heel nieuwsgierig naar de man achter de website, die hij samen heeft gestart met Sander Beuk. De vragen die zij moeten beantwoorden? Hier komen ze:

 1. Waarom ben je begonnen met bloggen?
 2. Hoeveel landen heb je al bezocht?
 3. Wat staat er bovenaan je bucketlist?
 4. Reis je liever samen of alleen?
 5. Kies je liever voor een backpack of een koffer?
 6. Wat was je meest bijzondere reis?
 7. Wat is jouw favoriete vervoersmiddel op reis?
 8. Naar welk land wil je absoluut niet?
 9. Wat is het vreemdst wat je ooit hebt gegeten?
 10. Waar zie jij jezelf over 5 jaar?

 

Related Posts

Actief op stedentrip in Newcastle Actief op stedentrip in Newcastle 14 maart 2014
Goudse waag 2 ©Nick van Rookhuijzen The Cheesy Side of Gouda 12 september 2013

3 Comments

 • 18 april 2014 at 18:20 — Reply

  Ha Kirsten, leuk om jouw antwoorden ook te lezen (en stiekem ook een beetje te vergelijken met Nick natuurlijk ;-))! Ik herken het trouwens, wakker worden, telefoon checken en schrikken van alle icoontjes boven in mijn telefoon haha!

 • Mel
  18 april 2014 at 19:17 — Reply

  Grappig, hoe mensen Spaans willen leren. Ik moet volgend jaar kiezen uit Spaans of Duits maar ik weet het niet. Mijn favoriete taal is Italiaans :)

 • 24 april 2014 at 19:28 — Reply

  Leuk om te lezen! Dat perfectionistische herken ik wel. Ook dat het resultaat daardoor wel eens kan tegengevallen. Frustrerend! En gaaf dat je een verhaal hebt geschreven, hopelijk kan je snel naar India!

Leave a Reply