Hoogste bakkerij van Europa

Hoogste Bakkerij van Europa

Ik heb tegenwoordig wat met het woord ‘hoogste‘, maar iets is toch ook speciaal als het de hoogste, langste, dunste, dikste of wat dan ook is? Afgelopen september was ik dus in de hoogste bakkerij van Europa, namelijk de Weisshorngipfel in Arosa. Dit is een 360 graden restaurant, bovenop de Weisshorn. De bakkerij ligt op een hoogte van 2653 meter boven de zeespiegel en is daarmee de hoogste bakkerij van Europa

Arosa

Arosa is een authentiek dorp in Graubünden, Zwisterland. Ik heb echt mijn hart verloren aan Graubünden. Wat een prachtig stukje Zwitserland en de mensen zijn er erg aardig. Arosa is een bergpareltje, omringd door hoge bergtoppen en een beetje afgesloten van de rest van de wereld. De wegen eindigen namelijk bij Arosa. De enige manier om in het dorp te komen is via een bizare weg vol gevaarlijke bochten of met de trein (een fantastische route). Arosa zelf is misschien wel bekend bij menig wintersporter, aangezien je er super kan skiën (nu helemaal met de nieuwe lift tussen Arosa en Lenzerheide).

Hoogste bakkerij van Europa
Arosa ©Grietje Evenwel van www.travelbypolaroid.com

Meer dan 300 bergtoppen

De Weisshorn is één van de hoogste bergen rond Arosa en bovenop de Weisshorn staat dus een restaurant met daarin een café. Het restaurant en de bakkerij worden gerund door Jürg Gadient en zijn vrouw. Hij is de baas in de bakkerij, zij in het restaurant. Het restaurant is redelijk nieuw en ziet er modern uit, met een 360 graden uitzicht over meer dan 300 bergtoppen. Het restaurant is geopend in zowel de winter, als in de zomer. Ik heb hier echt genoten van een warme chocomelk met héél veel lekkers, zoals lekkere koekjes en bonbons. Echt genieten!

Hoogste bakkerij van Europa
Foto door ©Grietje Evenwel van www.travelbypolaroid.com
Hoogste bakkerij van Europa
De bakker en zijn vrouw ©Grietje Evenwel van www.travelbypolaroid.com

Wat was jouw hoogste ervaring? De foto’s zijn gemaakt door Grietje Evenwel van de super leuke website www.travelbypolaroid.com, tenzij anders vermeld

Hoogste bakkerij van Europa
Uitzicht Weisshorn © Kirsten Spooren

Related Posts

Rab-CREDIT-the-sea-the-sea Terug naar de middeleeuwen in Rab 1 mei 2013
Stilte voor de storm Stilte voor de storm 14 april 2014

8 Comments

 • 23 april 2014 at 05:35 — Reply

  Jeetje! Ik krijg er honger van! Vooral van de foto met de toonbank!! Jammie!

 • 24 april 2014 at 19:30 — Reply

  Zwitserland lijkt me prachtig, mooie foto’s!

 • 24 april 2014 at 20:51 — Reply

  lekker eten EN een mooi 360 graden zicht?! moet precies eens naar Zwitserland dit jaar :-)

 • 7 mei 2014 at 18:06 — Reply

  Wat leuk! De lekkere Zwitserse chocolaatjes maken het af! Genieten!

 • 12 juli 2014 at 12:34 — Reply

  Haha wat cool! Ik ben zelf nog nooit echt in Zwitserland geweest, ik rij er steeds heel snel doorheen als ik naar Italië ga. Raak er langzaam maar zeker steeds meer van overtuigd dat Zwitserland zelf óók de moeite waard is.

  • Kirsten (Author)
   12 juli 2014 at 13:26 — Reply

   Zwitserland is zeker de moeite waard! :D Echt een prachtig land. Vooral Graubünden. Zeker een aanrader ;)

 • 12 september 2014 at 15:42 — Reply

  Dat ziet er goed uit!

 • 17 oktober 2014 at 12:31 — Reply

  Leuk artikel! Ik verlang alweer naar Zwitserland, hoewel ik er een maand geleden nog was (Wallis). Graubünden ken ik niet niet zo goed. Wie weet, een volgende keer …

Leave a Reply