Ontdek: Newcastle upon Tyne II

Ontdek: Newcastle upon Tyne II

Gisteren schreef ik al over Newcastle. Dat deze stad mijn hart heeft gestolen is te zien, aangezien de post van gisteren veel te lang werd. Lees daarom nu deel twee! Wil je weten waar je moet eten of drinken in Newcastle? Lees dan Ontdek: Newcastle upon Tyne II

Waar te eten en te drinken

Eten is in Newcastle heel goedkoop. Rond de 5 pond heb je al een behoorlijke lunch en rond de 10 pond een uitgebreid diner. In Newcastle heb ik veel gezien en gegeten en een paar echte juweeltjes ontdekt. Dit zijn voornamelijk restaurants buiten Grainer Town (minus 1), omdat het hier duurder is om te eten en wat toeristische (al kan je Newcastle niet echt toeristisch noemen).

Rondom universiteiten vind je altijd (naar mijn mening) de hipste en goedkoopste plekken om te eten. Nadat je door Northumberlandstreet bent gelopen, kom je uit bij een kerk (midden op een soort rotonde) en de universiteit. Precies tussen twee universiteitsgebouwen in, aan de linker kant van de kerk (gezien vanaf het moment dat je Northumberlandstreet uitloopt), vind je Crows Nest, van Taylor Walker. Dit is echt een fantastische pub waar je heerlijke pubcrub kan eten (denk aan fish & chips en hamburgers). Het interieur lijkt een beetje op een bruincafé uit Amsterdam, maar dan lichter. Denk aan rode, zware gordijnen, bruine banken en gezellige hoekjes om te eten. Het is hier goedkoop, gezellig en vrij rustig aangezien het alleen bekend is bij studenten.

Ontdek: Newcastle upon Tyne II
Crows Nest © Nick van Rookhuijzen

Voor het avondeten kan je het beste terecht aan de Quayside, waar verschillende leuke restaurants zitten. Ik heb zelf iets verderop gegeten, bij de Gateshead Millennium Bridge, in een restaurantje genaamd Pitcher & Piano. Hier heb je een fantastisch uitzicht over de brug en je kan er heerlijk eten. Ook dit eten is eerder pubcrub, maar dan iets chiquer dan Crows Nest. Hier kan je trouwens ook leuk uitgaan of een drankje drinken. Het is een hippe plek, met veel glas en geweldige kleurrijke banken.

Ontdek: Newcastle upon Tyne II
Pitcher & Piano aan de Gateshead Millennium Bridge © Nick van Rookhuijzen

Wil je wat anders dan pubcrub en ook nog een leuke avond er aan vast plakken vol cocktails? Ga dan naar Las Iguanas aan Grey Street. Dit is een Mexicaans restaurant met de beste (en meest uitgebreide) cocktails van de stad. Wij begonnen met een cocktailrondje (ik had een cocktail met kersen!) en gingen daarna lekker eten. Het is typisch Mexicaans en best pittig, maar wel echt heerlijk. De sfeer is er ook super goed. Veel locals komen hier graag.

Ontdek: Newcastle upon Tyne II
Las Iguanas © Nick van Rookhuijzen

Voor nog meer cocktails is The Baltic Tower echt een aanrader. Het is sowieso leuk om hier naar toe te gaan, vanwege het uitzicht en de hippe sfeer. The Baltic Tower is een kunstgallerij met bovenin een restaurant en bar. Vanaf de bar heb je een fantastisch uitzicht over de stad. Heerlijk genieten dus. The Baltic Tower ligt alleen niet echt in het centrum. Het ligt in Gateshead, aan de overkant van Pitcher & Piano en direct aan de Gateshead Millennium Bridge. Taxi’s zijn overigens heel goedkoop (7 pond als je van de ene kant van de stad, naar de andere kant van de stad wil), dus laat de afstand je zeker niet tegenhouden.

Ontdek: Newcastle upon Tyne II
Baltic Tower © Kirsten Spooren

Als je trouwens het echte Geordie Shore en uitgaansleven van Newcastle wil ontdekken, ga dan eens naar Bigg Market. Hier zitten veel kroegen en nachtclubs en je kijkt er je ogen uit!

Wie van jullie gaat binnenkort naar Newcastle? Is er nog ruimte in jullie koffer? Ik wil terug!!

Kijk voor meer informatie over bezienswaardigheden op: NewcastleGateshead.com
Kijk voor meer tips over Newcastle op de blog van DFDS Seaways: Blog.DFDS.nl

Related Posts

De reisapps van windows 8 De reisapps van Windows 8 19 februari 2014
Actief op stedentrip in Newcastle Actief op stedentrip in Newcastle 14 maart 2014

3 Comments

  • 8 maart 2014 at 10:32 — Reply

    Goed artikel! Erg leuk geschreven. Heb beide delen met veel plezier gelezen! Zo te zien is er voor ons nog genoeg te doen en te zien. We moeten zeker nog eens met de boot terug :)

  • kim
    10 maart 2014 at 16:47 — Reply

    Erg leuk geschreven en heel leuk om te lezen! :)

Leave a Reply