Thuisblijven is ook heerlijk

0f20ac9071f9925093cfbb5347c

Eerlijk is eerlijk. Als ik mijn portemonnee open, dan vliegen daar enkel wat vriendelijke motjes uit. Daarbij komt ook nog eens dat ik mijn dagen slijt als mopperige afstudeerder (*zuchtsteun* is er zo klaar mee *zuchtsteun*). Veel reizen zit er voor mij op dit moment dus niet in. Gelukkig heb ik mijn herinneringen nog om jullie bezig te houden met een paar leuke reisjes, maar veel meer dan dat wordt het op dit moment niet. Heb jij ook geen tijd/geld/zin om te reizen? Niet getreurd: Thuisblijven is ook heerlijk :)

Wanderlust

Iedere reisfanaat kent het: te lang op één plek blijven maakt je ongelukkig. Helemaal als de plek in kwestie Nederland is (niks mis met NL hoor, maar een mooi eilandje is toch een stuk fijner). Na een paar weken begint het bij mij alweer te kriebelen en dan moet ik gewoon weg of ik word heel ongelukkig. Ik verslind reisbladen, lees dagelijks reisblogs, spaar reisgidsen en kijk graag naar reisprogramma’s. Daarnaast hangt er ook nog eens een grote wereldkaart boven mijn bureau, zodat ik elke dag heerlijk weg kan dromen. Niks mis mee, maar als ik niet op reis kan door een gebrek aan geld of tijd, dan word ik er wel eens verdrietig van (herkenbaar reizigers? Of zit ik hier alleen mee?). Op dat soort momenten moet ik mij er even aan helpen herinneren dat thuisblijven ook fijn is.

Thuis blijven is ook heerlijk omdat:

Je altijd even met vrienden op een terrasje kan zitten

thuisblijven Thuisblijven3

Je kan genieten van je gekke huisdieren

thuisblijven2 Thuisblijven4

Je eigen stad ook prachtig kan zijn

Thuisblijven6 thuisblijven5

Je altijd even naar je ouders kan

thuisblijven8 Thuisblijven7

Je een lieve vriend thuis hebt zitten

thuisblijven9 thuisblijven10

Nederland ook heel mooi kan zijn

thuisblijven11 thuisblijven12

Je ongegeneerd in je koala-pak kan rondhuppelen

thuisblijven13 thuisblijven15

Je lekker veel tijd hebt om een bucketlist te maken en reisjes te plannen

thuisblijven14 thuisblijven16

 

 

En…en…en…zo kan ik nog wel even doorgaan :) Wanneer er weer behoefte is aan een ‘dit is waarom thuisblijven fijn is’ blog, komt er een deel twee! Waarom/waarvoor blijf jij graag thuis?

8 Comments

 • 3 februari 2014 at 20:04 — Reply

  Ik wil ook een Koala pak! Ik ga soms in eigen land reizen omdat ik geen geld heb om andere trips te doen! :) goedkope aanraders zijn welkom :)

 • 3 februari 2014 at 21:22 — Reply

  Leuk stukje! Klopt ook helemaal, naast reizen kan thuis zijn ook heerlijk zijn! Vooral ook thuiskomen na een lange reis vind ik vaak fijn. :)

 • 4 februari 2014 at 07:49 — Reply

  Haha geweldig! Ik heb momenteel compleet hetzelfde gevoel!
  Ps. leuk koala pak trouwens ;)

 • 4 februari 2014 at 08:55 — Reply

  Aahh, die foto van die kat tussen die boeken, haha! Zo lief :D En je koala pak is awesome <3

 • Kirsten (Author)
  4 februari 2014 at 09:03 — Reply

  Bedankt voor de leuke reacties :D Koala-pak heb ik gekocht bij de Primark, waar ze z’n beetje elk dier hebben ;)

  @Melissa: je hebt mij zojuist op een nieuw idee gebracht haha! Binnenkort komt er een post over gratis uitjes in Nederland en net over de grens.

 • 4 februari 2014 at 09:23 — Reply

  Dat koala pak, OMG!!1! :’) Maar inderdaad, thuis blijven is soms ook fijn.

 • 5 februari 2014 at 21:16 — Reply

  Leuk blog, thuis blijven is fijn om al je vrienden, familie en vooral ook mijn hond weer te kunnen zien.
  Dat koala pak is the BOMB, echt jaloers! haha

Leave a Reply