6 redenen waarom je met DFDS Seaways naar Newcastle moet varen

10 redenen waarom je met DFDS Seaways naar Newcastle moet varen

Ik heb jullie een hele week vol gespamd met Tweets en Instagrams over mijn trip naar Newcastle, dus jullie zaten vast ook met smart te wachten op een post! Dan heb ik een leuke verrassing, want geheel volgende week staat in het teken van mijn Newcastle reis. Dus als je mij zwetend op een fiets wil zien of de leukste hotspots van Newcastle wilt weten, stay tuned! We beginnen eerst met 6 redenen waarom je met DFDS Seaways naar Newcastle moet varen. 

Vorige week ging ik dus met een kleine delegatie reisbloggers richting Newcastle voor Traverse (een evenement voor reisbloggers) en dit deden wij natuurlijk geheel in stijl ;) We vlogen niet gewoon richting Newcastle, nee…We gingen op minicruise! Dit is voor mij gelijk de belangrijkste reden waarom je Newcastle moet bezoeken. Je bezoekt namelijk niet alleen een fantastische stad voor een citytrip, maar de manier hoe je er heen gaat is alleen al de moeite waard. DFDS Seaways brengt je namelijk van Ijmuiden zo naar Newcastle, maar is meer dan alleen een ferry. Met zoveel faciliteiten aan boord, heet het niet voor niks een minicruise.

10 redenen waarom je met DFDS Seaways naar Newcastle moet varen 10 redenen waarom je met DFDS Seaways naar Newcastle moet varen

6 redenen waarom je met DFDS Seaways naar Newcastle moet varen:

1. Je bent op een boot! Of schip! Hoe gaaf is dat?
Vliegen is zooo 2013, tegenwoordig is varen helemaal hip. Oké, even zonder dollen. Varen is en blijft toch wel een aparte ervaring. Dit was voor mij pas de tweede keer aan boord van een schip. Ik heb een stel prima zeebenen en de frisse zeelucht heb je niet in een cabine van een vliegtuig.

2. Een zonsondergang/opgang is echt prachtig op zee
De zon langzaam zien zakken in de zee en de laatste gloed voelen voor er alleen een donker blauwe lucht overblijft, is echt iets fantastisch. Ik heb veel zonsondergangen/opgangen gezien in mijn leven, maar geen één is zo mooi als op zee. Eerst heb je zon en vervolgens alleen een eindeloze donkere zee voor je.

10 redenen waarom je met DFDS Seaways naar Newcastle moet varen 10 redenen waarom je met DFDS Seaways naar Newcastle moet varen

3.Je reist in stijl. Voor het eten drink je nog even een drankje in één van de talloze barretjes aan boord.
De cocktails zijn echt aan te raden. Terwijl de boot mee deint op de golven, geniet jij van het uitzicht met een cocktail in de hand. Newcastle can wait.

4. Het eten is er echt fantastisch
Waar je in het vliegtuig blij mag zijn met een kleffe maaltijd, dineer je hier echt voortreffelijk. Met een tafel met zeezicht natuurlijk. Er zijn verschillende restaurants aan boord, verschillend in prijscategorie. Zo is er een buffetrestaurant, een a la carte restaurant en een grill restaurant. Ontbijten is ook buffet en ze hebben alles wat je hongerige maag maar begeert. Tip: als je toch een beetje duizelig bent in de ochtend door het deinen van het schip (of door de cocktails), neem dan een English breakfast en je kan er meteen weer tegenaan. Aanrader: dineer tenminste 1x in het Blue Riband restaurant. Het is niet goedkoop, maar wel een hele ervaring op zich. De wijnen zijn er heerlijk en het eten voortreffelijk.

10 redenen waarom je met DFDS Seaways naar Newcastle moet varen 10 redenen waarom je met DFDS Seaways naar Newcastle moet varen

5.Je komt goed uitgerust aan in Newcastle
Oké, dit ligt natuurlijk een beetje aan je zelf. Als jij de hele avond cocktails drinkt en eindigt in de karaokebar, kom je natuurlijk niet uitgerust aan in Newcastle. Maar als je je braaf gedraagt en op tijd naar bed gaat, slaap je hier echt fantastisch. Je krijgt je eigen hut, met of zonder zeezicht. De hutten zijn niet ruim, maar prima te doen en de bedden slapen goed. Ook is er een douche.

6. Kinderen hebben de tijd van hun leven
Ik heb zelf geen kinderen, maar het kind in mij weet hoe leuk een overtocht met DFDS kan zijn. Je hoeft niet uren stil te zitten, er is een ballenbak, een speciaal kinderbuffet en meer. Ook is het natuurlijk erg gaaf om gewoon een beetje rond te rennen op een boot. Ik kan mij voorstellen dat dit veel leuker is voor kinderen dan met het vliegtuig. Een collega-blogger schreef hier een artikel over en kan hier meer over vertellen:Gezinopreis.nl

10 redenen waarom je met DFDS Seaways naar Newcastle moet varen 10 redenen waarom je met DFDS Seaways naar Newcastle moet varen

De volgende keer vertel ik je wat meer over Newcastle zelf.
Wil je zelf een minicruise naar Newcastle maken? Kijk dan op de website van DFDS Seaways: www.dfdsseaways.nl

 

 

Related Posts

307592_2253630575498_8015402_n Ontdek: Mithymna 14 december 2013
Venetië © josef.stuefer Ontdek Venetië vanuit de camping! 12 februari 2014

9 Comments

 • 28 februari 2014 at 14:21 — Reply

  Wat een leuk artikel! Benieuwd naar de andere Newcastle verhalen!

 • Bart Krist
  28 februari 2014 at 14:29 — Reply

  Verschil tussen een boot en een schip:
  Je kan een boot aan boord van een schip hebben, maar geen schip aan boord van een boot ;-)
  (de grootte is dus belangrijk)

  Ik ben benieuwd naar de rest van volgende week! :-)

  • Kirsten (Author)
   28 februari 2014 at 15:48 — Reply

   Haha Bart, maar de vraag is: wat is groot :P mijn ervaring is niet zo heel breed. Dit is het enige schip/boot waar ik op mee ging ;)

  • 28 februari 2014 at 15:50 — Reply

   Ik heb het haar ook al geprobeerd uit te leggen… De logica komt niet over denk ik ;)!

 • 28 februari 2014 at 17:00 — Reply

  Wat een aparte foto’s heb je gemaakt!, mooi hoor. Boot of schip wat maakt het uit als we maar blijven varen toch!
  Thx voor de link ook.

 • 1 maart 2014 at 07:23 — Reply

  Heel leuk artikel! Het eten was er inderdaad fantastisch! Ben benieuwd naar je andere blogs :)

 • 1 maart 2014 at 09:07 — Reply

  Oh, had de uitnodiging ook gekregen maar kon helaas niet. Typisch gevalletje #kanweljanken
  Leuk verslag!!
  Groetjes, Esther.

 • 3 maart 2014 at 21:56 — Reply

  Leuk om te lezen! Ik wil teruggggggg

 • Jeannine Duijker
  4 maart 2014 at 19:21 — Reply

  Helemaal met je eens wij zijn net een week terug van de 2e keer! We hebben een upgrade gedaan naar een commodore de luxe, we willen nooit anders meer! Want we gaan vaker, new castle is een mooie stad en je kunt er heerlijk winkel, vooral Grainger Market vinden we geweldig! Bedankt voor je blog

Leave a Reply