#TBT Memoires van een Disneymedewerker

Disney

Elke donderdag doe ik een korte #tbt (throwback thursday) over één van mijn vroegere baantjes in het buitenland. Vorig jaar kon je al een #tbt lezen over mijn baan als treinsteward. Dit keer is Disneyland aan de beurt. Ik ben echt gek op Disney en daar werken was een droom die uitkwam! Lees hier de #tbt Memoires van een Disneymedewerker.

Disneyland Parijs

Via mijn opleiding van toendertijd, kwam ik terecht in Disneyland. Samen met een paar klasgenootjes stapten we de Thalys in en kwamen we aan in het wonderlijke wereld dat Disneyland heet. Nee, ik was geen Assepoester of een Sneeuwwitje. Ik ging aan de slag bij Guest Flo. Ik kreeg een rode jas aan met een i er op en mocht door het park lopen, mensen helpen met de weg vinden, klachten afhandelen en toezicht houden op de vele parades en voorstellingen. Het was echt super. Zodra je het park binnenstapte, was je gewoon vervult met Disneymagie. Waar andere mensen tureluurs werden van de vele Disneydeuntjes, zong ik alles uit volle borst mee!

Disney2

Wannabe Disneyprinses

Ik ben altijd al ongelooflijk dol geweest op Disney. Ik was (ben) echt een meisje-meisje. Barbie en Disneyprinsessen, daar leefde ik vroeger voor. Nu kan ik nog steeds genieten van Disneyfilms zoals Pocahontas en Belle en het Beest. Heerlijk vind ik het. Toen ik aan de slag mocht in Disneyland, voelde ik mij ook net een kind. Tijdens de parades moest ik me altijd heel erg in houden om niet zoals de andere kinderen keihard mee te gaan roepen. Daar had je Aladdin! En daar! Daar zat de Kleine Zeemeermin op haar troon! In mijn vrije uurtjes dook ik dan ook lekker het park in, om te kunnen genieten van de vele attracties en misselijk te worden van de popcorn en suikerspinnen.

Kerst en Oud & Nieuw in Disneyland

Ik heb twee keer twee weken in Disneyland gewerkt. De eerste keer was in de kerstvakantie van 2007-2008 en de tweede keer het jaar erop. Ik was dus tijdens kerst en Oud & Nieuw in Disney en Parijs. Van de feestdagen maak je weinig mee. Heel Disneyland is een winterwonderland en het schreeuwt kerst, maar tijdens kerst werk je gewoon. Wel ben ik een keer vrij geweest op kerstavond en ben ik door de straatjes van Parijs gaan slenteren (die je uit je hoofd kent, als je daar werkt). Ik had het laatst al over Oud & Nieuw op verschillende plekken, maar in Disneyland is het echt magisch (duhh). De vuurwerkshow die gegeven wordt, moet je echt één keer in je leven mee hebben gemaakt!

Disney3

Magische bubbel

Natuurlijk heeft elk voordeel, een nadeel. In Disneyland werken is echt kei en kei hard aan de slag gaan. Weinig vrij, rare uren en dan heb ik het nog niet over de kou! Ik heb echt staan blauwbekken daar. Disneyland is een soort van magische bubbel. Zodra je het park binnenstapt is alles mooi en prima, maar zodra je achter de schermen duikt, wordt je weer keihard met je neus op de feiten geduwd. Ik sprak namelijk bijna geen Frans en de Fransen nauwelijks Engels (of deden alsof). Dit was af en toe behoorlijk zwaar, omdat er altijd wel een misscommunicatie ontstond. Ook mocht je alle problemen met een Engelssprekend persoon op gaan lossen, ook al zijn er tien Fransen in de buurt die er al eeuwen werken. Een beetje aan je lot overgelaten dus. Als medewerker in Disneyland deel je een huisje met een paar andere collega’s, ook dat is soms zwaar. Je wordt volkomen geleefd. Je staat op, neemt de bus naar Disney, ontbijt daar, werkt, luncht daar, werkt, eet avondeten en daarna ga je nog iets gezelligs doen met collega’s. Twee weken non-stop aan de slag dus. Maar oh, wat was het dat waard. Fantastische herinneringen aan overgehouden! Ik zou het zo weer doen!

Disneyparijs

Ben jij wel eens in Disneyland of world geweest? Zou je er willen werken?

Leave a Reply