Minicruise naar Newcastle upon Tyne

New Castle

Een tijdje geleden had ik een gesprek met iemand over cruisen. Is het alleen maar voor ouderen? Of kan het best leuk zijn? Ik weet dat ik in ieder geval dol ben op cruisen en het heeft gewoon iets chiques en avontuurlijks, niks bejaard. Ooit wil ik ook wel een gigantische cruise maken langs de Fjorden of naar Amerika. Nu moet ik het nog even doen met een minicruise naar Newcastle upon Tyne, aangezien die best betaalbaar zijn voor deze arme student. Een tijd geleden ging ik mee met DFDS Seaways, een ontzettend fijne cruisemaatschappij waar ze vaak voordelige acties hebben. Zo gingen wij (ik en mijn vriend) al aan boord voor maar 80 euro (gezamenlijk).

cruise

Drijvend dorp
Het schip waarmee je naar Newcastle vaart, is natuurlijk maar een miniversie van het schip waarmee je bijvoorbeeld naar Amerika vaart, maar ik was diep onder de indruk. Verschillende barretjes, twee restaurants, verschillende shops, een bioscoop en noem maar op. Een heus dorp. Alleen al voor het schip was ik al meegegaan, zoveel als er was te zien. Behalve binnen, heb je buiten natuurlijk een prachtig uitzicht op de mooiste zonsondergang en zonsopgang. In een van de bars werd live muziek gespeeld en onze hut was prima (met zeezicht!). Ik heb me er prima vermaakt.

©Nick van Rookhuijzen
©Nick van Rookhuijzen

Newcastle
De volgende ochtend kom je aan in Newcastle en daar heb je een hele dag om alles te bekijken. Ontbijten deden we ook in Newcastle, aangezien dat toch best prijzig is aanboort van het schip. Voor 5 euro hadden we een heerlijke English Breakfast met een grote pot thee. Newcastle is zelf ook fantastisch om eens gezien te hebben. Er is heel veel historie (wat voor een geschiedenisgeek altijd leuk is) en het is er fantastisch shoppen! Een van de grootste winkelcentra ter wereld staat in Newcastle. Ik had geen shoppingcentjes, maar ik heb wel veel kerken gezien, een kasteeltje en de mooie straatjes van de stad. Als ik de volgende keer weer in Newcastle ben, dan wil ik graag nog de Muur van van Hadrianus zien, want die staat vlakbij de stad. Rond een uur of 4/5 word je weer terugverwacht bij het schip en vertrek je richting Nederland.

©Nick van Rookhuijzen
©Nick van Rookhuijzen

 Ben jij wel eens naar Newcastle geweest? En wat vind jij van zo een (mini)cruise?

1 Comment

  • 27 december 2013 at 23:20 — Reply

    Leuke foto’s! Ik ben er nog niet geweest, maar misschien toch maar eens doen. Ik hoor leuke verhalen over New Castle!

Leave a Reply