Kerstmarkt van Antwerpen

Kerstmarkt

Zoals sommige van jullie al gezien hebben, ik ben een beetje blond. Niet alleen van haarkleur, maar veel van mijn acties zijn ook blond te noemen. Soms brengt dat mij behoorlijk in de problemen, maar soms pakt het goed uit. Dan stap ik zonder na te denken het volgende avontuur in. Nu bracht mijn haarkleur mij naar Antwerpen. Ik zat op een saaie maandagmiddag op vakantieveilingen.nl rond te neuzen en ging meebieden op een hotelovernachting in Antwerpen. Ik was niet daadwerkelijk van plan om echt te winnen bij deze veiling, ik dacht gewoon niet na. Toch won ik hem. Antwerpen it is. Ik was er nog nooit geweest en ik was ook niet meteen enthousiast. Wat is er te zien in Antwerpen? De kerstmarkt natuurlijk! 

Grote Markt van Antwerpen met de kerstmarkt ©Nick van Rookhuijzen
Grote Markt van Antwerpen met de kerstmarkt ©Nick van Rookhuijzen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Grote bekers glühwein
De kerstmarkt in Antwerpen is niet zo bekend als bijvoorbeeld die van Keulen en ik had al heel wat kerstmarkten gezien, dus ik verwachtte er niet veel van. Ik was echt aangenaam verrast! Wat een gezelligheid daar. Wat mij zo beviel was dat de markt heel verspreid lag, maar dicht genoeg op elkaar om er een knusse markt van te maken. De markt begint bij de kerk en loopt zo van pleintje naar pleintje, langs de Grote Markt, zo naar de oevers van de Schelde. Het is een leuke en makkelijke wandeling om te doen en je komt verrassend veel verschillende kraampjes tegen. Wat ik trouwens nog niet eerder had meegemaakt, waren de grote bekers glühwein. Voor drie euro had je al zo een beker. Dezelfde prijs betaal ik op de kerstmarkt in Gouda voor een klein koffiebekertje glühwein. 

Nomnomnom! ©Nick van Rookhuijzen
Nomnomnom! ©Nick van Rookhuijzen
Glühwein op de kerstmarkt van Antwerpen ©Nick van Rookhuijzen
Glühwein op de kerstmarkt van Antwerpen ©Nick van Rookhuijzen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Studentenstad
Dat Antwerpen een studentenstad is, dat viel wel meteen op. Elk plein stond vol met studenten. Echt super gezellig. Iedereen stond gebroederlijk om één van de vuurtjes heen, met een paar shotjes Jägermeister of dus de beker glühwein. Elk plein/deel van kerstmarkt had ook wat anders te bieden. Op de Grote Markt stond bijvoorbeeld een draaimolen en bij de Schelde lag een ijsbaan. Ik vond het gedeelte bij de Schelde trouwens het gezelligst. Het was iets kleinschaliger en gezelliger. Je had ook een mooi uitzicht op de reuzenrad en de rivier zelf. Op de achtergrond stond het kasteeltje Het Steen.

Kerstmarkt Antwerpen ©Nick van Rookhuijzen
Kerstmarkt Antwerpen ©Nick van Rookhuijzen
Gezelligheid @ Kerstmarkt ©Nick van Rookhuijzen
Gezelligheid @ Kerstmarkt ©Nick van Rookhuijzen

 

 

 

 

 

 

 

Hotspots
Ik ben er maar 24 uur geweest, dus echte hotspots kan ik niet noemen. Wel heb ik gekeken op www.spottedbylocals.com voor wat fijne tips. Hierop zag ik een berichtje over de Vlaeykensgang, een zestiende-eeuwse steeg. Natuurlijk heb ik de naam van de steeg nooit genoteerd en ik had ook geen internet, maar ik ben er onbewust toch naar op zoek gegaan. En ja hoor! Ik vond hem. Wat een prachtig stukje geschiedenis. Werkelijk een sprookjesachtige straat. Laat je lekker verdwalen en je komt op de meest bijzondere plekjes, zoals deze steeg. In de steeg zitten ook een paar restaurants. Ik had toen al gegeten, maar de volgende keer wil ik hier echt eten!

De Vlaeykensgang © Nick van Rookhuijzen
De Vlaeykensgang © Nick van Rookhuijzen
De Vlaeykensgang in Antwerpen © Nick van Rookhuijzen
De Vlaeykensgang in Antwerpen © Nick van Rookhuijzen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ben jij wel eens in Antwerpen geweest tijdens kerst? Ik ben nu in ieder geval helemaal in de kerststemming. Laat de sneeuw en kerstkransjes maar komen! Kijk trouwens voor meer foto’s op www.nickvanrookhuijzen.com

IMG_7437

 

Related Posts

Bloglovin Bloglovin 12 december 2013
Ontdek: North Stradbroke Island Ontdek: North Stradbroke Island 4 april 2014

4 Comments

 • 18 december 2013 at 16:21 — Reply

  Wat een gezelligheid! Ik ben daar nog niet heen geweest rond kerst, maar lijkt me wel wat! Ik ga dit weekend voor een dag naar Londen. Ben heel benieuwd. Ook hele mooie foto’s van Nick trouwens!

  • Kirsten (Author)
   19 december 2013 at 07:50 — Reply

   Dank je :D (ook van Nick). Veel plezier in Londen! Maar 1 dag? Wat ga je er doen?

 • 27 december 2013 at 23:20 — Reply

  Wat een knusheid en gezelligheid!

Leave a Reply