Terug naar de middeleeuwen in Rab

Rab-CREDIT-the-sea-the-sea

Op 25, 26 en 27 juli nemen de inwoners van het eiland Rab je mee terug in de tijd. Een bezoekje brengen aan de oude Romeinen of een steak delen met een Neanderthaler zit er helaas nog steeds niet in, maar tijdens het Rabska Fjera festival waan je je wel terug in de middeleeuwen. Stap ook in de tijdmachine om samen met de bewoners de rijke geschiedenis van Rab te eren, tijdens dit bijzondere middeleeuws festijn.

Het festival wordt gehouden ter ere van Koning Ljudevit de Grote, die Rab bevrijde van de Venetiërs en ter ere van Sint Christopher, de beschermheilige van de stad. Sinds 1364 wordt het feest al gevierd en er is sinds die tijd weinig veranderd. Nog steeds kun je tijdens deze dagen genieten van optredens, meedoen aan een kruisboogtournooi, over de markt slenteren waar de inwoners hun handgemaakte waren aanbieden en de middeleeuwse specialiteiten proeven.

Rab ©Patty Ho
Rab ©Patty Ho

“Het is één van de grootste middeleeuwse festivals van Europa,” zegt Luka Perčinić, inwoner van Rab en een van de organisatoren van het festival. “Meer dan 700 mensen verkleden zich in middeleeuwse gewaden en door de hele stad heen kan je smeden, timmerlieden, bakkers, vissers, mandenvlechters en musici vinden!”

Het is mogelijk om tijdens het festival bij locals te overnachten. Het is ook goedkoper dan een hotel en daarom zeer aan te raden. Klik hier voor meer informatie over het slapen bij locals.

Het eiland Rab is een tamelijk onbekend eilandje in de Adriatische zee. Het behoort tot Kroatië en is een mediterraan pareltje. Prachtige stranden, helder blauw water en smaragdgroene bossen kenmerken dit eiland. Het eiland Rab is ook het zonnigste eiland van Europa, met gemiddeld zeven uur zon per dag, het hele jaar door.  De dorpen zijn klein en lijken te hebben stilgestaan in de tijd, evenals de hoofdstad van Rab, waar het middeleeuwse festival gehouden wordt. Rab wordt ook wel een museumstad genoemd. Iedere steen heeft een geschiedenis en de Romaanse pleinen, hoge kerktorens en paleizen geven deze stad het middeleeuwse tintje. Ook buiten de stad is er genoeg te zien. De bossen van het eiland zitten vol mooie wandelroutes en de vissersdorpjes ontvangen je gastvrij.

RAB-sa-mora-CREDIT-TGZ-RAB

Het eiland wordt al duizenden jaren bewoond en al 120 jaar lang komen mensen van heide en ver om hier vakantie te vieren. Het eiland was ook de favoriete vakantie bestemming van koning Edward VIII, van Engeland. Het eiland was vooral geliefd bij de adel en rijke Venetiërs, die hier een vakantievilla hadden staan. Nu komen er vooral veel Kroaten en Duitsers op dit eiland af.

Kijk voor meer informatie over het festival op www.tzg-rb.hr.

Related Posts

Ontdek: Newcastle upon Tyne II Ontdek: Newcastle upon Tyne II 6 maart 2014
Instaheader Reisinspiratie op Instagram II 19 januari 2014

1 Comment

  • 10 februari 2014 at 07:37 — Reply

    Klinkt goed zeg, lijkt me een mooie bestemming!

Leave a Reply