Hotelkamer op wielen / Indebergen.nl

Ferienbeginnx2a_17871682originallarge-4-3-800-0-62-2171-1688

Door Kirsten Spooren

Een auto vakantie met de DB Autotrein

 
Waar zullen we dit jaar eens naar op vakantie gaan? Italië? Frankrijk? Gaan we vliegen of met de auto? Moeilijke keuzes hé? Vliegen is altijd zo een gedoe. Je kan niet zo veel meenemen en je zit dan zonder auto. Maar met de auto richting Italië vertrekken is ook niet zo aantrekkelijk. Dan zit je uren achter het stuur, met krijsende kinderen op de achterbank en de slechte muziekkeuze van je partner. Je bent veel benzine kwijt en dan sta je voor de zoveelste keer in de file. Herkenbaar? Dan heb ik de juiste oplossing voor je! Reis met de DB Autotrein!

Ooit gehoord van een autotrein? Met deze trein reis je naar jouw vakantiebestemming en je neemt de auto gewoon lekker mee! Met een autotrein heb je geen stress van overvolle wegen en irritante Fransmannen op de weg en toch het gemak van je eigen auto mee op vakantie. Deze treinen vertrekken vaak in de middag en je komt de volgende dag aan op de plaats van bestemming. Je slaapt dan in een comfortabele coupé en zo kom je uitgerust aan.

DB Autozug
De DB Autozug – of autotrein in het Nederlands – is zo een trein. De trein vertrekt vanaf Düsseldorf en daar laat je de auto achter bij één van de medewerkers. Jouw auto wordt dan op de autotrein geladen. De autotrein begeeft zich op het achterste gedeelte van de trein en in het voorste gedeelte zit jouw coupé. Tijdens de reis is het niet mogelijk om bij je auto te komen, dus zorg er voor dat je alles bij je hebt wat nodig is. Grote koffers kan je beter in de auto laten, want hoewel de coupés redelijk ruim zijn, is er weinig plaats voor je koffer. Tijdens de reis wordt je bedient door een steward(ess) en er is ook een bistro-restaurant aanwezig op de trein. Een ontbijt is inbegrepen in de prijs.

De coupés
Hoe comfortabel je reist, ligt aan hoeveel geld je er aan kwijt wil. Alle coupés zijn netjes en comfortabel, maar bij een duurdere coupé krijg je vaak nog wat extra luxe. Iedere coupé heeft de mogelijkheid om tot slaapcoupé omgetoverd te worden.  Bij de Comfortline-slaaprijtuigen krijg je ook je eigen toilet, douche en er is zelfs keuze tot een bad. Bij een Couchetterijtuig deel je het toilet met de andere reizigers. Ook is er een verschil in ruimte. De Comfortline is weliswaar luxer, maar als je met een gezin op reis gaat, kan je beter de Chouchette nemen want deze zijn vaak voor 4 tot 6 personen en de Comfortline vaak voor 3 personen.

Couchetterijtuig  Comfortline
De Chouchette                                                    De Comfortline

Motorrijden met de hond
Verken je de bergen liever met de motor? Dat kan ook. Motors zijn meer dan welkom op de autotrein. Je krijgt namelijk 20% korting met je motor. Ook je lieve schat hoef je niet thuis te laten (en ik heb het dan niet over je man of vrouw), want katten en honden mogen gewoon mee op reis.

Ik vind het reizen met de trein de ideale manier van reizen naar je vakantiebestemming. Je hebt geen stres en de volgende ochtend kom je aan. Zo heb je nog de hele dag zonder dat je met een soort van Jetlag rond loopt. Toch moet je eerst naar Düsseldorf reizen en voor de mensen voor wie dit een probleem is, heb ik nog een oplossing! De DB autotrein is namelijk niet de enige autotrein die richting de bergen vertrekt.  De AutoSlaap Trein vertrekt vanaf Den Bosch en gaat naar Italië.

Route
De route van de DB Autotrein

Al zin om in de trein te stappen? Kijk voor meer informatie op www.dbautozug.de of op www.autoslaaptrein.nl.

Dit bericht komt oorspronkelijk van www.indebergen.nl, een website van Uitgeverij Spalder.

Leave a Reply