Genieten in het Salzburgerland! / Indebergen.nl

540307_3377496008905_1614514319_2779399_1529876343_n

Door Kirsten Spooren
 

The hills are alive with the sound of Music!

Mozart was gek op het Salzburgerland. Ooit zei hij dat van alle plekken die hij gezien heeft, de omgeving van Salzburg het mooiste was. De componist is zelf geboren in deze streek en heeft er een lange tijd gewoond. Hij loog niet. Salzburgerland is inderdaad één van de mooiste plekken van Oostenrijk. 

Zell am See
Voor een korte vakantie verbleef ik in Zell am See. Deze oude stad ligt – zoals de naam al zegt – aan de Zeller see. Hierdoor is de stad een geweldige verblijfplaats voor zowel skifanaten als waterratten. De ‘see’ levert overigens ook mooie plaatsjes op en de stad heeft een mooie traditioneel centrum. Ik kwam er voor mijn werk. Zell am See is een plek waar ik zelf niet snel naar toe zou gaan. Ik heb niet zo veel met water en skiën heb ik nog nooit gedaan. Het staat ook nog eens bekend als een verschrikkelijke toeristische plek. Het laatste wat ik wilde is tussen de Nederlanders zitten. Niets was minder waar! Ik was geïmponeerd door de schoonheid van deze omgeving. Natuurlijk waren er wel wat Nederlanders, maar Zell am See heeft zijn Oostenrijkse charme bewaard en voelt helemaal niet aan als een toeristisch stadje. Ondanks dat ik niet van watersporten houd, kon ik wel mijn hart ophalen met wandelen rond om het meer en de prachtige bergen. Er is genoeg te doen in Zell am See en het ligt ook nog eens heel centraal; binnen een uur ben je in Salzburg.

Blik op het meer van Zell am See

Salzburg
We waren met een grote groep in Zell am See en het merendeel ging skiën. Ik wilde ook wel skiën, maar voor een arme student is een skipas voor de gletsjer van Kaprun niet te betalen. Ook moest ik dan eerst in een klasje en ook dat koste aardig wat. Voor echte skifanaten is het wel te doen, je moet er alleen wat voor over hebben. Ik besloot dus om naar Salzburg te gaan, de stad van Mozart en de familie Von Trap. Vanaf Zell am See ben je er in een uur. Hoewel het weer druilerig was, heb ik mijn ogen uit gekeken. Salzburg is een typische Oostenrijkse stad. Grandioos en suikerzoet. Het is opgedeeld in twee delen; het nieuwe gedeelte en het oude gedeelte. De oude binnenstad is versierd door grote huizen die ooit bewoond werden door Aartsbisschoppen en kleine hofjes. De winkelstraat is voorzien van alle moderne winkels (H&M , Zarra), maar dan in een oud jasje gestoken. Van de buitenkant zou je nooit vermoeden dat het de H&M is. Zo behoudt Salzburg zijn charme. Een must do in Salzburg is een bezoekje brengen aan het kasteel. Festung Hohensalzburg torent hoog boven Salzburg uit. Dit kasteel is te bereiken met een treintje naar boven en eenmaal boven kan je genieten van de prachtige omgeving van Salzburgerland. Wat ook leuk is: in het restaurant van dit kasteel, kan je echt middeleeuws eten. Smullen gegarandeerd.

Straat in Salzburg

Tauern spa
De volgende dag was iedereen kapot. Ik van het lopen in Salzburg en de rest van het skiën. We besloten om het maar rustig aan te doen. En waar kan je dat nou beter doen dan in een spa? Een klein halfuurtje van Zell am See ligt Kaprun. Hier staat het gloednieuwe Tauern spa. Wat een parel zeg! Echt een aanrader. Het spa is mega groot en heeft alles wat je hartje begeerd. Volgens mij zijn er wel honderd verschillende sauna’s en verschillende zwembaden. Mijn favoriet was het zoutwaterbad buiten. Het sneeuwde, maar het bad was 36 graden dus je kreeg het niet koud. Onderwater speelde een rustgevend muziekje en de omgeving! Het spa wordt omringt door besneeuwde bergtoppen en groene heuvels. Het spa maakt een vakantie naar het Salzburgerland helemaal waard.

Tauern Spa in Kaprun

Zijn jullie wel eens in het Salzburgerland geweest?

Dit bericht komt oorspronkelijk van www.indebergen.nl

Related Posts

Wordpress website Ook een eigen WordPress website? 1 februari 2016
408 Verdwaald in de bergen / Indebergen.nl 28 december 2011

Leave a Reply