Skiën in Afrika

254389_10150328282954951_381294614950_9830879_5170929_n

Door Kirsten Spooren

Het winterseizoen is voorbij en de ski’s hangen alweer een tijdje aan de muur. Het is nu uitkijken naar de zomer en we bereiden ons al voor op warme dagen op het strand. Ik moet er niet aan denken om nu op wintersport te gaan, ik krijg al kippenvel als ik er over nadenk. Op dit moment zit ik liever in Spanje te genieten van een glas Sangria,maar dat ben ik. Er zijn namelijk ook genoeg mensen die geen genoeg kunnen krijgen van de wintersport. Waar ga je dan naar toe? Juist…Afrika!

Zebra’s spotten in de sneeuw

Het is misschien niet de meest voor de hand liggende keuze, maar in Afrika kan je prima skiën. Het continent telt een aantal fijne skigebieden en wanneer het hier zomer is, is het daar winter! Het bekendste skigebied in Afrika is het ski resort Afriski in Lesotho.

Afriski

In Zuid-Afrika ligt het kleine koninkrijk Lesotho. Net als het Vaticaan is Lesotho een onafhankelijk land dat totaal omgeven wordt door één ander land. Daarbij is Lesotho het enige land ter wereld dat volledig op 1000 meter hoogte ligt. Dankzij deze hoogte ligt er in de winter (onze zomer dus) regelmatig sneeuw en kan er volop geskied worden. Vergeleken met de skigebieden in Oostenrijk is Afriski maar een klein skigebiedje. Het telt namelijk maar 6 pistes en er is maar één skilift. Toch is voor Afrikaanse maatstaven een prima plek om te skiën. Zoals elk skigebied in Afrika is Afriski niet helemaal sneeuwzeker. Hoewel het er in de winter koud genoeg is, valt er niet altijd genoeg sneeuw. Dit wordt opgelost met sneeuwkanonnen. Het wintersport seizoen loopt hier van 9 juni tot en met 4 september.

Bijna over ter wereld skiën

In de winter trekken hordes Nederlanders naar de Alpen, maar eigenlijk kan je bijna overal skiën. Oké, in Nederland van onze ‘berg’ af skiën is misschien een beetje saai, maar wist je dat je in Zuid-Amerika, Nieuw-Zeeland, Turkije, de VS en Canada ook heel erg goed kan skiën? In India (Gulmarg) ligt de hoogste gondel te wereld en dan heb je ook nog landen als China, Spanje, Australië, Zuid-Korea, Mongolië, Chili, Japanen nog veel meer! Er is dus nog genoeg keuze voor de ‘diehard’ wintersporter.

Heb jij wel eens in Afrika geskied? Wij zijn heel erg benieuwd naar je ervaringen!Dit bericht komt oorspronkelijk van www.snowplaza.nl, een website van Uitgever Spalder

Leave a Reply