Aparte bergvakanties / Indebergen.nl

10001136

Door Kirsten Spooren

Slapen in een iglo of in een boomhut

.

Iglo
Iglo

Of het nou zomer of winter is, ik ben altijd in de bergen te vinden. Een jaar niet in de bergen geweest, is een jaar niet geleefd. Dit jaar wil ik weer op vakantie, maar eigenlijk ben ik de standaard berghutten een beetje zat. Natuurlijk staan houten huisjes en bloemetjespatronen gelijk aan een vakantie in de bergen, maar een beetje variatie is ook leuk. Daarom ging ik op zoek naar de meest aparte accommodaties in de bergen. 

Glamping
Een trend die zich de laatste jaren heeft ontwikkeld is glamping. Zelf vind ik het verschrikkelijk: Glamping. Kamperen betekent voor mij in de natuur zijn, rond een kampvuur zitten en inderdaad: met een toiletrol onder mijn arm naar de (niet al te schone) wc. Als je per se luxe wil, dan moet je naar een hotel gaan. Een camping aan het Gardameer geeft glamping een hele nieuwe definitie en deze manier kan ik ook wel waarderen. Op Camping Weekend in San Felice del Benaco staat de Lodgesuite en heeft alle luxe van een klein appartement. In de tent staat een kleine keuken, een apart toilet, een hemelbed en er staat zelfs een bad (zie afbeelding hieronder). Zo wil ik ook wel kamperen!

Glamping
Glamping

Boomhut
Vroeger wilde ik altijd een boomhut in de tuin, wie wilde dat nou niet! Een geheim plekje, boven in een boom, dat leek mij wel wat. Nu zijn boomhutvakanties vrij normaal geworden de laatste jaren, maar de boomhutten vind je vooral in India of in de jungle. Gelukkig zijn er nu ook boomhutten ‘in de buurt’. In Le Val de Bonnal in de Jura gebergte vind je zo een boomhut. De boomhut is voor 4 personen en de hutten worden aan elkaar verbonden door een terras. Er is wel een wc in de hut, alleen is er geen stromend water of elektriciteit. Mocht je nou toch een beetje hoogtevrees krijgen? Dan staat er op de grond ook nog een tent die ook gebruikt wordt als keuken. Klik hier voor meer informatie over de boomhut >>

Boomhut
Boomhut in de Jura

Met het vliegtuig
In de Vogezen staat ook een aparte vakantiewoning. La Caravelle is een omgebouwde vliegtuig. Beetje raar is het wel, om tussen de bergen in een vliegtuig te verblijven en ik weet ook niet of ik dat wel zo snel zou doen. Het ziet er in ieder geval wel leuk uit. Het vliegtuig staat in een recreatiepark dat helemaal gewijd is aan de natuur. Op het terrein staat ook de grootste permanente doolhofpark van de Lorraine. Wat wil je nog meer? Slapen in een vliegtuig, ronddwalen in een doolhof en de St. Mont beklimmen lijkt mij wel een leuke uitdaging.

Sneeuwkasteel
De volgende accommodatie ligt niet echt in de bergen, althans geen hoge bergen, maar ik wil hem toch aan je laten zien. Het is namelijk een sneeuwkasteel in Kemi, Finland. Dit sneeuwkasteel (dat helaas -maar logisch- alleen in de wintermaanden bestaat) is een unieke ervaring, mede dankzij de inrichting en het licht van het kasteel. LumiLinna Snowcastle heeft 20 kamers , een sneeuwrestaurant (waar ze alleen sneeuw serveren…grapje), een sneeuwkapel en een ‘warm’ hotel met sauna. De kamers hebben een tempratuur van -5 graden (dat is best warm als het buiten -30 graden is) en je krijgt een speciale slaapzak. Vanuit de kamer zie je het Noorderlicht.

Er zijn natuurlijk nog heel veel andere aparte vakantieplekken, maar dit is wel mijn top 4. Vooral de boomhut lijkt mij erg leuk. Jij? Ooit in een boomhut geslapen? Een iglo?

Meer informatie over bijzondere logeeradressen? Klik hier >>
Voor meer informatie over de bovenstaande plekken, klik hier >>

Dit artikel komt oorspronkelijk van www.indebergen.nl, van Uitgeverij Spalder.

Leave a Reply